Причиною сьогоднішніх вибухів у Севастопольській бухті міг стати невдалий пуск російськими окупантами ракет протиповітряної оборони, при цьому підтвердження інформації про знищення трьох ворожих кораблів-носіїв ракет "Калібр" у бухті наразі немає, сказала речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УНН. 

"Наразі офіційного підтвердження немає", - вказала Гуменюк у відповідь на запитання, чи правда те, що у Севастополі були знищені три кораблі-носії ракет "Калібр".

"Але є абсолютно точно розуміння, що при такому побоюванні "бойових комах" і використання проти них агресивної системи протиповітряної оборони може бути абсолютно зворотня реакція. Тому коли по "комарах" б'ють С-300, наприклад, то ці ракети мають дуже велику руйнівну силу і руйнують вони те, що насправді винне у створенні цієї ситуації. Тому невдалий пуск ракет протиповітряної оборони цілком може бути такою причиною. А офіційну інформацію ми отримаємо пізніше і обов'язково проголосимо", - наголосила речниця Сил оборони Півдня.

Окупанти заявили про "атаку БПЛА" в акваторії Севастопольської бухти.

Міноборони росії після цього розповіло свою версію наслідків сьогоднішніх подій у Севастополі, вказавши на атаку на кораблі чф рф. За даними мо рф, "незначне пошкодження" отримали морський тральщик "Іван Голубець" та бономережеве загородження у Південній бухті.