Міністерство оборони Великої Британії спростувало інформацію Міністерства оборони Росії, заявивши, що їх корабель мирно йшов через територіальні води України, відповідно до міжнародного права.

Про це йдеться в офіційному повідомленні пресслужби Міноборони Великої Британії у Twitter, передає УНН.

"Попереджувальних пострілів по HMS Defender не проводилося. Корабель ВМС Великої Британії здійснює мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні, опублікованому п'ятьма хвилинами раніше, говориться, що "росіяни проводили навчання з артилерійської стрільби в Чорному морі і заздалегідь попередили морське співтовариство про свою діяльність.

"У HMS Defender не стріляли, і ми не визнаємо твердження про те, що на шляху скидалися бомби", - зазначили у відомстві.

23 червня федеральні інформагентства передали повідомлення Міноборони РФ, що російський сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу у бік британського есмінця Defender, який порушив "кордон" в Чорному морі, біля окупованого РФ Криму.

Також повідомлялося, що літак Су-24М виконав попереджувальне бомбометання по курсу корабля, який після цього покинув "кордон РФ". Британський військовий аташе був викликаний в Міноборони.