Напередодні в Росії звинуватили Євросоюз у мілітаризації України, яка завела переговори у безвихідь.

Переговори щодо України завела в глухий кут Росія своєю відмовою визнавати себе стороною конфлікту на Донбасі. Про це заявили в ЄС на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Укрінформ.

Напередодні в МЗС РФ заявили, що переговори щодо України зайшли в глухий кут, зокрема через мілітаризацію країни з боку ЄС.

"Відмова Росії як сторони конфлікту діяти відповідально, шляхом конструктивної участі у переговорах у рамках Тристоронньої контактної групи, а також перешкоджання проведенню чергової зустрічі у Нормандському форматі тягне за собою безвихідь у цих переговорних форматах", - заявили в ЄС.

Там закликали РФ дотримуватися існуючих механізмів у рамках Віденського документа з прозорості переміщень та здійснити деескалацію напруженості.

У ЄС нагадали, що минуло вже два роки від часу проведення останнього нормандського саміту.

"Ми шкодуємо, що більшість узгоджених тоді заходів досі не реалізована, хоча домовленостей на технічному рівні було досягнуто у робочих групах Тристоронньої контактної групи. Втім, вони залишаються заблокованими на політичному рівні", - зазначають у Євросоюзі.

Також у ЄС нагадали про стурбованість з приводу погіршення ситуації безпеки на сході України внаслідок різкого зростання порушень режиму припинення вогню та нарощування Росією військових сил поблизу кордону.