Станом на 19:40 із території "Азовсталі" вдалося евакуювати 20 цивільних, це жінки та діти. Про це повідомив заступника командира полку "Азов" Святослав Паламар, передає УНН.

За його словами, цілу ніч територією заводу "Азовсталь", де ховається багато мирних громадян, працювала ствольна артилерія, яка спричинила нові завали та руйнування. Режим тиші мав розпочатися з 6-ї ранку, але почався лише об 11-й.

"Станом на зараз обидві сторони дотримуються режиму тишини. З шостої ранку ми чекали на приїзд евакуаційної колони, яка приїхала лише о 18-25. Станом на 19-40 ми передали в домовлене місце 20-ть цивільних, яких вдалося визволити з-під завалів. Це жінки та діти і ми надіємося, що ці люди поїдуть в домовленому напрямку, а саме Запоріжжя. На підконтрольну Україні території. Станом на зараз проводиться далі спеціальна рятувальна операція силами військових службовців полку "Азов" де ми з під завалів тросами дістаємо цивільних людей. Це жінки, літні люди та діти. І ми надіємся що цей процес буде далі продовжено та нам вдасться евакуювати всіх цивільних", - розповів Паламар.

Раніше сьогодні радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що з‘явилася надія на евакуацію маріупольців на підконтрольну Україні територію.

Також він зазначив, що є стриманий, але оптимізм, що сьогодні нарешті вдасться розпочати велику евакуацію.

Перед тим, Папа Римський Франциск тричі звертався до російського диктатора володимира путіна з проханням організувати гуманітарний коридор у Маріуполі для цивільного населення, однак той відмовив.