У низці населених пунктів Луганської області воду подають не частіше ніж один раз на два дні. У Мінреінтеграціі стурбовані ситуацією.

На тимчасово непідконтрольній уряду території Луганської області гострий дефіцит питної води. Про це повідомляє Мінреінтеграціі в понеділок, 19 липня.

Зокрема, в Хрустальному питну воду подають один-два рази на тиждень або через день, в залежності від району міста. А на території населених пунктів Голубівське, Донецьке, Кіровськ - подача питної води відбувається тільки раз в тиждень. В окупованій Кадиївці питну воду подають частково раз в два-три дні.

"На території м.Алчевськ, де спостерігається один з найзабрудненіших показників питної води, заявлене водопостачання через день, однак, за наявною інформацією, воно відсутнє по кілька діб поспіль", - заявили в міністерстві.

При цьому аномальна спека може катастрофічно погіршити якість води в ОРЛО, так як нерівномірна подача призводить до застою, виникненню бактерій і поширенню інфекцій серед населення.

"Окупаційні режими РФ продовжують зухвало порушувати всі норми  міжнародного гуманітарного права, нехтують забезпеченням базових потреб людей і, по суті, здійснюють геноцид", - підсумували у відомстві.