Україна поки не збирається виходити з режиму перемир'я, а ТКГ продовжує консультації, каже Арестович.

Поки не йдеться про вихід України з режиму перемир'я. Про це заявив радник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович в ефірі телеканалу Україна 24 у понеділок, 29 березня.

"Зараз головним завданням є повернення до повного і всеосяжного припинення вогню. У нас неблагополучно, у нас є проблеми. Але режим припинення вогню - це домовленість, досягнута в нормандському форматі. Щоб декларувати вихід з нього, повинен бути проведений повний спектр консультацій, і сторони повинні визнати, що він фактично не діє. Але зараз вектор протилежний - принаймні, три сторони роблять все для того, щоб повернутися до повного і всеосяжного (перемир'я - ред.)", - сказав Арестович.

За його словами, вже до вівторка 30 березня мають бути результати переговорів ТКГ щодо Донбасу.

"Точно знаю, що консультації тривають і зараз теж, і вони будуть відбуватися завтра, а у вівторок і середу буде засідання ТКГ, воно завжди дводенне. Перший день - засідання підгруп, в середу - на загальному рівні. І ми повинні, по ідеї, вийти на щось до вівторка. На що - поки невідомо. Дотримується принципу конфіденційності. Ми не будемо діяти так, як росіяни, через Коммерсант зливають нібито якісь кластери, які ми не коментуємо, не підтверджуємо, тому що вірні дипломатичному етикету. Усе, що відбувається з 2014 року, відбувається конфіденційно, до преси виходять тоді, коли укладені конкретні угоди", - додав Арестович.