На тимчасово окупованій території Луганщини спостерігається жахлива ситуація із початком опалювального сезону. Рашисти ледве встигають провести роботи на системах теплопостачання лише одного з районів, у багатьох домівках пошкоджені дахи. Про це повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, передає УНН.

“Жахлива ситуація із початком опалювального сезону спостерігається в окупованих містах Луганщини. У так званому “уряді лнр” хизуються 99-відсотковою готовністю до зими. Водночас повідомляється, що новосибірські фахівці ледве встигають провести роботи на системах теплопостачання Біловодського району. Обіцяють повністю відновити до 1 листопада. Слід зазначити, що це не централізоване опалення домівок, а під’єднання соціальних об’єктів до котелень в громаді, де бойові дії практично не проводилися”, – написав він у своєму Телеграм.

Там, де дійсно необхідна допомога спеціалістів, люди кинуті напризволяще. У Лисичанську, Сєвєродонецьку та інших містах житловий фонд залишився без опалення, подекуди вікна квартир досі без скла, а плівка вже не рятує, зазначає Гайдай. 

У багатоповерхівках дахи пошкоджені або повністю відсутні – їх розібрали підрядники з росії, які хотіли відремонтувати, але ще в вересні зникли в відомому напрямку. Місцеві жаліються, що наразі неможливо навіть наповнити газові балони – на заправках людям відмовляють.

Окрім цього, надходить інформація, що у рф існують значні проблеми з грошовими виплатами військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях на території України, а родичі загиблих не можуть отримати обіцяну компенсацію.

Доповнення

Зі Старобільська Луганської області російські окупанти випускають винятково за перепусткою, на кордоні з росією митний контроль всупереч обіцянкам не скасували.