Миколі Поворознику повідомили про підозру у службовій недбалості у справі про земельну ділянку для РНБО.

Київська прокуратура у вівторок, 25 січня, повідомила про підозру одному із заступників голови КМДА за фактом службової недбалості, повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що в ході слідства було встановлено, що на підставі рішення Київради Апарату РНБО було надано у постійне користування земельну ділянку на вулиці Щусєва для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами та об'єктами соціально-побутової інфраструктури.

При цьому у 2019 році до КМДА вирішили повернути ділянку місту "у зв'язку з тим, що земельна ділянка за цільовим призначенням не використовується". У прокуратурі кажуть, що від РНБО не отримували жодних пояснень чи документів із цього приводу.

"За погодженням проекту розпорядження юридичне управління апарату КМДА встановило його невідповідність законам України. Проте один із заступників голови КМДА незаконно його підписав", - йдеться у повідомленні.

Збитки від цих дій чиновника оцінюють у 48 млн. гривень.

Зазначається також, що протиправність розпорядження, підписаного підозрюваним, встановлена ​​судовими рішеннями адміністративних судів першої та апеляційної інстанцій.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що про підозру повідомили його заступнику Миколі Поворознику.