Жителям Києва та Київської області порадили зарядити мобільні телефони, пауербанки і подумати про вечерю завчасно, перед можливим застосуванням віялових відключень у пікові вечірні години.

З порадами виступила НЕК "Укренерго", пише УНН.

"Як ви вже знаєте, сьогодні, 15 жовтня, у Київській області є приліт по енергетичному об‘єкту. Можливе застосування графіків аварійних відключень. Будь ласка, прямо зараз, до настання вечора, зарядіть мобільні телефони, пауербанки, продумайте і підготуйте вечерю завчасно, якщо у вас електрична плита. З 17 до 23 години ми просимо вас про режим суворої економії електроенергії", - зазначили у компанії.

У НЕК дали пояснення, щоб люди зрозуміли причини таких прохань.

"Терористи намагаються розбити наші підстанції (великі «розв’язки» на «автобанах»), бо так хочуть позбавити світла одразу якнайбільше людей. Якщо пошкоджена чи зруйнована наша підстанція, енергетики «Укренерго» одразу намагаються заживити споживачів іншими «дорогами». Часто це лінії класу «польові стежки». Це енергоживлення не таке надійне, як доставлене «автобанами», і цьому головна причина, чому ми просимо вас про економію. Особливо у вечірні години", - пояснили у компанії.

Жителів столичного регіону закликали до допомоги. "Вмикайте в електромережу з 17 до 23 години лише те, що вам ну дуже необхідно. Як тільки наші диспетчери бачать стрімке зростання споживання, а доставити вам електроенергію немає чим, вони вимушені вдаватися до аварійних відключень. Якщо ж споживання не зростає — ми всі разом маємо шанс не переживати цей неприємний досвід відключень електроенергії", - зауважили в Укренерго.