Обмеження діятимуть доти, доки їх не скасує своїм рішенням обласна комісія з ТЕБ та НС.

Через погіршення ситуації з поширенням коронавірусу в Київській області комісія з ТЕБ та НС прийняла рішення посилити обмеження на користування громадським транспортом у регіоні. Про це у середу, 10 листопада, повідомили у прес-службі Київської обласної державної адміністрації.

Обмеження почнуть діяти із суботи, 13 листопада. З цієї дати вільно користуватися автобусами, маршрутками та електричками зможуть лише ті пасажири, які матимуть при собі один із документів: COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР або експрес-тест на коронавірус, отриманий не пізніше ніж за 72 години до дня поїздки, або довідку про одужання, дія якої буде підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема "Дія".

"Ми розуміємо, як важливо жителям пристоличного регіону мати якісне транспортне сполучення, тому громадський транспорт у межах області та до Києва продовжить курсувати за звичайним графіком, але з певними обмеженнями. Акцентую, що коли Київщину лише ввели у червону зону, роботу транспорту ми не обмежували жодним чином. Але далі відтягувати цей момент вже не було можливості", - повідомив голова Київської області Василь Володін за результатами позачергового засідання обласної комісії з ТЕБ та НС.