У сутичці під Печерським районним судом Києва, де сьогодні оголошували запобіжний захід колишньому президенту, народному депутату Петру Порошенку, постраждали дві особи. Про це повідомили у поліції Києва, передає УНН.

“Внаслідок штовханини, яка відбулася у результаті невиконання вимог правоохоронців, постраждав один поліцейський. Також із повідомленням про отримання тілесних ушкоджень звернувся один учасник акції”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що затриманих чи доставлених до управління поліції немає.

Нагадаємо, раніше під судом двічі сталися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями.

Після того, як правоохоронці нібито намагалися відібрати у активістів бочки, які ті хотіли використовувати для розпалення вогнища, на якому мали зігріти воду для чаю та кави, виникла штовханина. Згодом ситуація вгамувалася. Але за кілька хвилин конфлікт розгорівся з новою силою. Люди висловили невдоволення діями правоохоронців, які у свою чергу заявляли про незаконність намагань встановити намети та роздавати напої.

Печерський районний суд Києва відпустив п’ятого президента України, нині нардепа Петра Порошенка під особисте зобов’язання.

Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у кримінальному провадженні щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям “Л/ДНР”. П’ятого президента України викликали 23 грудня до ДБР, проте він перебував за кордоном.

6 січня Порошенко повідомив, що 17 січня повернеться до України. 6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно п’ятого президента України Петра Порошенка.

У ДБР вказали, що 17 січня 2022 року об 11 годині буде розглянуто клопотання про обрання запобіжного у вигляді тримання під вартою стосовно Порошенка. ДБР сподівалося, що Порошенко самостійно прийде на засідання суду в понеділок.

Він прибув з-за кордону, потім — до суду разом з адвокатами. Судді знадобилося понад добу часу для ухвалення рішення у нарадчій кімнаті. Засідання 19 січня супроводжувалося сутичками під судом.