Печерський районний суд Києва у середу заарештував на 60 діб одного з підозрюваних у справі побиття журналіста під час акції протесту на Банковій у Києві 14 серпня, другий отримав цілодобовий домашній арешт, передає кореспондент УНН з зали суду.

“Застосувати до підозрюваного Губського Микити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 16 жовтня 2021 року включно”, — сказала слідча суддя Ірина Литвинова, оголошуючи рішення щодо першого підозрюваного.

Щодо другого підозрюваного, сторона захисту звернулась до суду з проханням провести засідання у закритому режимі, адже Голощапов є неповнолітнім.

“Застосувати до підозрюваного Голощапова Антона запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати адресу місця проживання цілодобово... за виключенням необхідності отримання медичної допомоги ... до 15 жовтня 2021 року включно. Зобов’язати підозрюваного носити електронний засіб контролю”, — повідомила суддя за підсумками засідання.

Розгляд клопотань про застосування запобіжних заходів відносно підозрюваних відбувається у кримінальному провадженні за обвинуваченням передбаченим ч. 2 ст.345-1 ККУ.