Згідно з даними Патрульної поліції Києва, у столиці з 1 по 30 червня правоохоронці зупинили практично 1,1 тисячі водіїв, які сіли за кермо в стані сп'яніння. Крім того, було складено понад 22 тисячі адміністративних матеріалів за фактами порушення правил дорожнього руху.

Добірка найбільш резонансних ДТП в Києві за минулий місяць (фото та відео 18+).

Таксі спровокувало смертельну аварію

У Шевченківському районі Києва 12 червня бажання водія таксі зекономити кілька хвилин стало причиною смертельної аварії. Автомобіль Hyundai, перетинаючи кілька смуг руху й намагаючись виїхати з крайнього правого ряду на поворот у бік вулиці Симона Петлюри, не пропустив мотоцикл BMW.Сила удару була такою, що водій двоколісного транспорту відлетів убік практично на 10 метрів. Незважаючи на зусилля лікарів, мотоцикліст помер у машині швидкої допомоги.

Мотоцикліст на швидкості в'їхав у таксі.

За фактом смертельної аварії було відкрито кримінальне провадження за статтею 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) ККУ.

Загинули під колесами багатотонної вантажівки

У Дарницькому районі столиці спроба перетнути жваву дорогу в недозволеному місці закінчилася загибеллю двох людей. 18 червня на проспекті Миколи Бажана, між станціями метро "Вирлиця" та "Харківська", чоловік і жінка, перебігаючи 8 смуг, потрапили під колеса вантажівки.

Фура задавила чоловіка й жінку.

На жаль, від отриманих травм потерпілі померли на місці аварії – медики тільки констатували їхню смерть.

Зазначалося, що неподалік від місця аварії розташований підземний пішохідний перехід. Чому загиблі не скористалися ним, невідомо. За фактом смертельної дорожньо-транспортної пригоди відкрито кримінальне провадження.

Легковик вилетів на тротуар та збив пішоходів

У Голосіївському районі Києва 22 червня на перетині вулиць Васильківської та Ломоносова сталася аварія за участю двох автомобілів.

Постраждалих пішоходів і водія госпіталізували.

За словами водія Audi, він рухався назустріч Skoda, водій якої намагався розвернутися і не надав йому перевагу. Від удару останню відкинуло на тротуар, де машина збила двох людей.

Пошкоджена Skoda.

Постраждалих пішоходів та водія Skoda госпіталізували до медустанови. Причини та обставини аварій встановлять правоохоронці. За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження.

Від удару одну з машин відкинуло на пішоходів.

Toyota збила жінку з дитиною

У Дарницькому районі столиці 29 червня на вулиці Архітектора Вербицького сталася аварія за участю автомобіля Toyota. Біля ТРЦ New Way легковик збив жінку та дитину 2006 року народження.

ДТП в Києві біля ТРЦ

У Києві машина збила двох пішоходів

У ДТП постраждали двоє людей

Внаслідок аварії обидва пішоходи були госпіталізовані в медустанови. Причини та обставини ДТП встановлюються.

Маршрутка на швидкості протаранила стовп

30 липня в Дніпровському районі Києва на вулиці Курнатовського, навпроти дитячої поліклініки, сталася аварія за участю маршрутного автобуса.Попередньо, водій транспорту, рухаючись у сторону вулиці Миколи Кибальчича, не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя та протаранив електроопору.

Маршрутне таксі влетіло у стовп

Стало відомо, що внаслідок ДТП постраждали 7 осіб, зокрема й дитина."Травми різного ступеня тяжкості отримали шість жінок у віці від 19 до 73 років, а також 7-річний хлопчик", – розповів наш співрозмовник.

Пошкодження на маршрутці

Він додав, що фактом ДТП вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) ККУ.

Поліція з'ясовує деталі інциденту

Нагадаємо, в Україні з 17 березня підвищили штрафи за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. За таке порушення, якщо воно зареєстровано вперше, загрожує 17 тис. грн. штрафу та позбавлення права водіння на 1 рік.Якщо хтось попадеться п'яним вдруге або втретє, то покарання буде жорсткішим, аж до позбавлення прав строком до 10 років або конфіскації транспортного засобу. А якщо водій був п'яним і влаштував ДТП з постраждалими, то йому і зовсім загрожує кримінальна відповідальність за ст. 286-1 КК України.

Статистика порушень у столиці в червні.

Статистика порушень у столиці в червні.