Столиця повинна прийняти Генплан в інтересах киян, а не забудовників, прокоментував мер звільнення чиновника.

Мер Києва Віталій Кличко під час засідання в четвер, 30 вересня, звільнив керівника Інституту Генплану Києва Сергія Броневицького, повідомляє прес-служба КМДА.

Чиновник звільнений через затягування подачі проекту Генплану, якого чекають з 2019 року.

"У 2019 ви публічно обіцяли швидку підготовку проекту Генерального плану до громадських слухань і обговорення. Вже закінчується 2021. І знову чуємо обіцянки, що ось-ось проект Генплану буде представлений. Тому, нічого особистого, ми говоримо про результати роботи: я прийняв рішення звільнити вас з посади", - сказав Кличко.

Він доручив головному архітектору Києва Олександру Свистунову і заступник голови КМДА Петру Оленичу оперативно допрацювати Генплан.

Документ затвердять тільки після громадських слухань. Кличко зазначив, що "кияни вже зачекалися прийняття цього важливого для розвитку міста документа".

"Ми повинні прийняти Генплан в інтересах міста та його жителів, а не в інтересах забудовників. Генеральний план створюється не на рік чи два. Це - глобальне бачення реалізації основних напрямків стратегії розвитку міста. Проект того, яким ми бачимо в подальшому розвиток Києва", - сказав Кличко.

Зазначається, що в проекті Генплану передбачено припинення хаотичної забудови міста, обмеження висотності забудови в історичному центрі, контроль за комплексністю забудови. А також будівництво станцій метро на Виноградар і запуск метро на Троєщину, будівництво вокзалу на Видубичах, будівництво перехоплюючих паркінгів біля транспортних розв'язок - біля станцій метро і на в'їздах в місто.