Колишня чиновниця укладала фіктивні договори на закупівлю соціальних послуг для населення, у тому числі для людей з інвалідністю.

Екс-начальниці одного з управлінь Святошинської райдержадміністрації Києва повідомлено про підозру у привласненні бюджетних коштів понад 500 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Зазначається, що колишня чиновниця укладала фіктивні договори на закупівлю соціальних послуг для населення, у тому числі для людей з інвалідністю.

Протягом двох років вона підробляла документи щодо закупівлі РДА соціальних послуг. Йдеться про здійснення соціального супроводу осіб з інвалідністю на соціальному транспорті, вилучення засобів реабілітації у померлих осіб з інвалідністю, послуги діловодства, формування та оформлення номенклатурних справ, логістику внутрішньої документації.

Фіктивні договори укладалися з підставними особами, вони відкривали рахунки в банках і передавали фігурантці доступ до них.

"Фактично роботи із соціальних послуг для населення виконували штатні працівники районної адміністрації. Таким чином, фігурантка привласнила понад 500 тис. грн із державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

Екс-чиновниці інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах (ч.4 ст.191 ККУ) та складання та видача посадовою особою завідомо підроблених документів (ч.1 ст.366 ККУ).