Прокуратура вилучила автомобілі на яких влаштували екстремальний дрифт на Софійській площі в Києві. Про це повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Станом на 19:30 обидві машини вилучено, тривають слідчі дії”, — написала Максимець.

Повідомлялося, що прокуратура планує вилучити автомобілі на яких дрифтували на Софійській площі. Попередньо екстремальний дрифт завдав збитків на суму близько 50 тис. гривень.

10 серпня зранку у Києві на Софійській площі відбулися незаконні рекламні зйомки, де автомобілі дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони.

Реакція на такі дії послідувала з боку Київської міської державної адміністрації та поліції Києва. У поліції за фактом події на Софійській площі розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. І КМДА, і поліція Києва заявили, що не давали ані дозволу, ані погодження.

Як заявив у Facebook колишній міністр екології Ігор Шевченко, заїзди влаштувала компанія Red Bull нібито за погодженням з поліцією та керівництвом заповідника.

Також повідомлялося, що у заїздах брала участь співачка Альона Альона. Про це вона повідомила у своєму акаунті Instagram. Однак наразі відео вже недоступне. Утім, його встигли поширити в інших соцмережах.

Пізніше Альона-Альона прокоментувала скандальний дрифт і наголосила, що це не були зйомки її кліпу.