Для українців, які вимушено проживають в інших країнах, створили мобільний застосунок "I'm Ukrainian" ("Я - Українець"). Його мета - обʼєднати, інформувати та допомагати, інформує УНН з посиланням на ukrainian in germany. 

"Цей додаток допомагає знайти своїх, отримати допомогу та не почувати себе самотнім в чужій країні. Триматись один одного, згуртуватися, допомагати собі і тим, хто опинився поруч. А головне – популяризувати українське у світі, боротися зі злом, яке прийшло на нашу землю та підтримувати тих, хто наразі захищає Україну", - йдеться в повідомленні.

Додаток був розроблений Товариством дослідників України у співробітництві з Smart Apps Lithuania, Epam й Intellias. Він містить інформацію для українців за кордоном та поділений на розділи: культурні події; зустрічі українців; мітапи (неформальні зустрічі); український бізнес; допомога та підтримка; корисна інфа онлайн.

Зокрема, у додатку є перелік сервісів, які допомагають та підтримують вимушених переселенців з України. Там можна знайти відповіді на такі запити, як: пошук роботи, освітній заклад для дитини, професійні курси різних напрямків, психологічну підтримку та інше.

Він також містить дані про різні послуги та сервіси, які надають українці у різних містах. Мобільний застосунок I'm Ukrainian охоплює  Німеччину, Польщу, Румунію, Італію, Іспанію, Австрію, Швейцарію, Чехію, Велику Британію, США та  Канаду.

Найближчим часом розробники мобільного додатка планують розширити територію охоплення і додати Грузію та Туреччину.