Служба безпеки затримала старосту селища Озера Гостомельської громади у Київській області, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Про це інформує УНН, посилаючись на Telegram СБУ.

За даними слідства, 24 лютого 2022 року староста зорієнтував на місцевості окупаційні угруповання рф під час їхнього наступу на Київ. Він надав російським військовим маршрути доріг для просування їхніх військових колон у напрямку столиці через Гостомель та Мощун, повідомили правоохоронці.

Вони зазначили, що надалі чоловік супроводжував російські батальйонно-тактичні групи, які штурмували обидва українських селища і намагались прорватися до Києва. Також під час захоплення частини регіону він отримав від агресора автомат АК-74С та нарукавну пов’язку білого кольору, як розпізнавальний знак окупантів, і особисто "патрулював" місцеві населені пункти, надавав штабу загарбників адреси помешкань українських патріотів, зазначили у СБУ.

Окрім того, як зазначають слідчі, він організовував "розквартирування" особового складу зс рф в оселях людей, які виїхали з району, а також передавав загарбникам комунальний автотранспорт. Після звільнення регіону староста залишився у селищі.

Співробітники СБУ затримали посадовця за місцем його проживання поблизу Гостомеля. На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.