Учора і сьогодні вночі російські окупанти обстріляли енергетичну інфраструктуру Херсонщини. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Херсонської ОВА у вівторок, 21 лютого, у Telegram.

"Через пошкодження ліній електропередач електроживлення відсутнє в трьох населених пунктах Білозерської громади – Кізомис, Велетенське та Гончарне. Загалом без світла залишаються 804 абоненти. Також через нічний обстріл електропостачання зникло у передмісті Херсона – у селищі Зимівник відʼєднано від напруги 538 точок обліку", - повідомили в ОВА.

Як вказано, невдовзі енергетики стануть до роботи, аби щонайшвидше повернути світло в оселі жителів Херсонщини.

За інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти 20 лютого 58 разів атакували Херсонщину. Мирні населені пункти області потерпали від обстрілів з РСЗВ, мінометів, артилерії, танків, БПЛА, також по області завдали ракетного удару.

Херсон армія рф атакувала 6 разів. Через обстріли у місті пошкоджено житлові будинки, вказали в ОВА.

При цьому у Херсонській міськраді у Telegram повідомили, що з ночі військові рф обстрілювали Херсонську громаду - під обстрілом перебували Антонівка, Зеленівка, мкрн Острів і Таврійський.

"За минулу добу загальна кількість обстрілів складає 21. На жаль, загинуло двоє людей. Двоє людей поранено", - зазначили у мерії.

Про те, що минулої доби на Херсонщині через російські обстріли загинули 2 людини, повідомили ів ОВА.

Протягом доби противник завдав 6 ракетних та 28 авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Також противник здійснив 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок вогню російських окупантів знищені та пошкоджені цивільні житлові будинки, школи та магазини. Є загиблі та поранені.