Видання New York Times аналізує, чому російський диктатор володимир путін змінив командувача "спецоперації" генерала cергія cуровікіна на голову генштабу РФ валерія герасимова, інформує УНН.

Співрозмовники повідомили виданню, що герасимов та міністр оборони сергій шойгу "напали" на позицію суровікіна, який досяг успіху в обороні, і запропонували повернутися до "гіпернаступу" з потенційною початковою метою взяти Краматорськ.

Ця пропозиція збіглася з позицією путіна, який, як і раніше, наполягає на тому, що Росія захопить Донбас і навіть Київ.

Тому на Заході зростають очікування, що "генерал герасимов буде під величезним тиском, щоб провести успішний наступ цієї весни". Так кажуть американські військові чиновники та аналітики.

Під цю мету йдуть масштабні перестановки у російському військовому керівництві. Так, за даними британської розвідки, з одного з оперативних напрямків було знято генерал-полковника Михайла Теплинського. Усього за 11 місяців війни дев'ятьох російських генералів було звільнено або знижено на посаді, повідомили виданню джерела в Пентагоні.

Нагадаємо

Начальник генерального штабу рф та новопризначений головнокомандувач війни в Україні генерал валерій герасимов, ймовірно, розпочав свій тур із прагнення покращити повсякденну дисципліну розгорнутих військ. Однак, його заходи зустріли зі скептичними коментарями.