Сіль є одним з найпопулярніших продуктів – її використовують в приготуванні практично будь-яких страв.

При цьому як і раніше існує величезна кількість міфів і упереджень про солі. Фахівці розвіяли найпопулярніші з них.

Сіль шкідлива для здоров’я

Вживання занадто великої кількості солі може сприяти підвищенню артеріального тиску, затримці рідини, появі проблем з серцем і нирками. Однак це не означає, що потрібно повністю відмовлятися від солі, так як вона є важливим поживним речовиною для організму. Тіло використовує сіль для підтримки правильного гідробалансу, нормального кров’яного тиску, роботи нервів і м’язів. Головне-контролювати її вживання. Дорослим рекомендується з’їдати не більше 5 г солі в день, що становить менше однієї чайної ложки.

Морська сіль корисніша за кухонну

Багато хто вважає, що морська, гімалайська, рожева сіль та інші її види корисніше, ніж звичайна кухонна сіль. Однак насправді користі від таких різновидів продукту небагато, а їх надмірне вживання також шкодить здоров’ю. Щоб отримати корисні мінерали та інші поживні речовини, краще їсти фрукти і овочі, пише Queensland Health.

Деякі хочуть більше солі, ніж інші

Тяга до солоної їжі з’являється через неправильне раціону харчування. При цьому можна перевчити свої смакові рецептори, і бажання їсти солону їжу стане менше. Для цього потрібно вживати більше свіжих, а не оброблених продуктів, вибирати продукти зі зниженим вмістом солі, їсти менше соусів і м’ясних делікатесів, користуватися різними травами і спеціями.

Поделиться в соц. сетях: