При виборі м’ясних страв до новорічного столу краще робити ставку на дієтичне м’ясо. Про це в коментарі УНН заявив дієтолог Борис Скачко.

Найкраще підійде курятина — вона і дієтична, і доступна за ціною українцям, уточнив експерт.

“Тут два фактори: курятина доступніша за інші види м’яса. Та й засвоюється організмом вона швидше, ніж інші види м’яса. Погодьтеся, не кожен організм зможе переварити окремі жирні шматки свинини”, — говорить Скачко.

Страви з курятини прості в приготуванні, продовжив експерт.

“Будь-яка страву з курки набагато швидше і краще приготувати, ніж схожу страву зі свинини або яловичини.

І зовсім не обов’язково робити ставку на курячу грудку. Та ж гомілка, ті ж стегенця — вони не є жирними і теж прості в приготуванні”, — пояснив він.

Скачко радить “налягати” на курятину людям у віці 50+.

“Курятина, а зокрема — шкірка курки має багато корисних елементів, які чинять благотворний вплив на суглоби літніх людей. Грамотне вживання шкірки курки є хорошим профілактичним засобом від болю в суглобах”, — додав експерт.

Єдиною курятиною в Україні, підтвердила відсутність антибіотиків, залишається “Наша Ряба”. Під час незалежного тестування фахівці досліджували, що виробник (МХП) не використовує антибіотики протягом усього процесу вирощування птиці.

Поделиться в соц. сетях: