У Лос-Анджелесі проходить церемонія нагородження головною кінопремією світу — “Оскар”. Переможцем в номінації Найкращий повнометражний документальний фільм стала стрічка “Навальний”, передає УНН.

Американська кіноакадемія обрала документальну стрічку канадського режисера Деніела Роера. Кіноакадемія визнала її “Найкращим документальним фільмом”.

Разом з режисером фільму на сцену разом із дітьми піднялася дружина Олексія Навального — Юлія. Вона звернулася до свого чоловіка, який наразі перебуває у в’язниці та заявила, що чекає на “звільнення росії”.

В цій ж номінації був представлений фільм спільного виробництва України, Данії, Швеції та Фінляндії “Будинок зі скалок” режисера Сімона Леренґа Вільмонта.

95-а церемонія вручення премії Американської кіноакадемії проходила в театрі Dolby у Лос-Анджелесі. Ведучими церемонії втретє став комік, телеведучий Джиммі Кіммел.

Церемонія оголошення переможців Оскара пройшла з доріжкою кольору шампань.

На найбільше статуеток претендувала стрічка "Все завжди і одразу" режисерів Дена Квана і Деніела Шайнерта – вона зібрала 11 номінаток. Далі йшли фільми "На західному фронті без змін" та "Банші Інішеріна", які отримали по дев’ять номінацій.