Російський диктатор володимир путін, імовірно, не відправлятиме призовників на передову через побоювання щодо стабільності свого режиму. Він може вважати, що політична ціна такого рішення є високою. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у черговому звіті, передає УНН.

«Використання путіним призовників у зимово-весняний період 2022 року викликало соціальну напругу в росії, і путін навряд чи буде ризикувати стабільністю свого режиму, відправляючи новопризваних військовослужбовців на передову. Імовірно, він вважає, що політична ціна відправки призовників на передову є вищою, ніж російської мобілізації у вересні 2022 року. У відповідь на контрнаступ України в Харківській області у вересні 2022 року путін не відправляв призовників із весняного призову, а натомість мобілізував резервістів для стабілізації лінії фронту. Це рішення вказує на те, що він надає перевагу мобілізації резервістів, а не відправці призовників до бою. Ймовірно, з політичних міркувань, навіть попри те, що призовники, які вступають до армії, можуть воювати ефективніше, ніж цивільні резервісти», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо

Російський диктатор володимир путін підписав указ про весняний призов росіян. З 1 квітня по 15 липня на військову службу планують забрати 147 тис. осіб.