Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що рамзан кадиров може побоюватися, що втрачає прихильність володимира путіна, оскільки він мало що може продемонструвати з точки зору бойових здобутків чеченців, передає УНН.

ISW нагадує, що кадиров зустрівся з путіним 13 березня, щоб обговорити соціально-економічні досягнення Чечні у 2022 році. кадиров також використав зустріч, щоб привітати успіхи чеченських бойовиків в Україні та підкреслив, що чеченські бойовики сумлінно виконують накази путіна і “прагнуть діяти до переможного кінця”.

Експерти наголосили, що під час зустрічі кадиров помітно нервував, що може свідчити про те, що на нього чинився значний тиск з метою представити Чечню, себе і свої війська путіну в позитивному і продуктивному світлі.

“Чеченські підрозділи наразі відіграють мінімальну роль на фронті в Україні та в основному проводять наступальні операції поблизу Білогорівки Луганської області, а також виконують правоохоронні функції в тилових районах окупованих територій України. Тому кадиров може побоюватися, що втрачає прихильність путіна, оскільки він мало що може продемонструвати з точки зору бойових здобутків чеченців. кадиров, ймовірно, під час зустрічі сподівався виправити і зміцнити свою репутацію. путін, у свою чергу, можливо, сподівається натиснути на кадирова, щоб той збільшив роль чеченських бойовиків у бойових діях через постійні втрати як ПВК „вагнер“, так і регулярних російських військ у наступальних операціях в Україні”, — додають аналітики.