пригожин готує інформаційне тло, щоб виправдати нездатність "вагнера" завершити оточення Бахмута, передає УНН з посиланням на Інститут вивчення війни.

Аналітики ISW звернули увагу на недавнє інтерв'ю Пригожина, в якому він стверджував, що українські сили готуються до контрнаступу за п'ятьма напрямками: у Білгородську область, у район Кремінній, у район Бахмута, у бік Донецька та у Запорізьку область. За його словами, ці операції розпочнуться із середини квітня, тому він закликав російські війська підготуватися до цих контрнаступів, маючи при собі боєприпаси та техніку.

У ISW вважають, що пригожин описав українські війська як такі, що мають достатню бойову силу, щоб почати масований контрнаступ по всій території бойових дій для того. На думку аналітиків він робить це для того, щоб виправдати нездатність ПВК "вагнер" закінчити оточення Бахмута.

Також військові експерти ISW зазначають, що описаний пригожиним український контрнаступ має на увазі, що, на його думку, російські війська скоро поступляться ініціативою Україні та будуть змушені перейти до оборони. І не будуть продовжувати застопорені або безрезультатні наступи в районі Кремінної, Бахмута, Авдіївки або Вугледару.