Російська армія готується до нового наступу за стратегією ПВК "Вагнера", заявив військовий експерт Bild Юліан Рьопке, передає УНН.

Зазначається, що росія почала перегрупування своїх військ на внутрішніх полігонах і в білорусі. Мета — скопіювати стратегію найманців ПВК “Вагнера” на сході України.

Кілька тисяч солдатів наразі проходять підготовку не для ведення бойових дій у складі батальйону, як зазвичай, а для проведення операцій тільки у складі невеликого підрозділу. Щоб наступати групами по 25-50 осіб, а не як раніше — зімкнутими загонами по 250-1000 солдатів, пише Bild.

Минулого року традиційна стратегія зазнала провалу майже на всіх фронтах, оскільки сотні солдатів у супроводі важкої техніки являли собою велику і добре видиму ціль.

“А стратегія найманців ПВК „Вагнера“ виявилася успішною в районах Соледара і Бахмута, принаймні, з російського погляду, і тепер має бути перенесена на штурмові загони основної армії. За цією стратегією, у невеликій групі призначається командир, який повинен вести її до певної мети. Якщо група атакована або навіть повністю знищена, це майже не впливає на зусилля інших груп, які атакують на інших ділянках фронту. Якщо група зазнає невдачі і всі 25-50 солдатів гинуть, нова група отримує те саме завдання”, — йдеться в повідомленні.

За словами українських джерел, у ЗСУ обізнані про зміну стратегії росії і готуються до цього.

“Ми перемогли їх одного разу, ми переможемо їх знову”, — каже джерело, передає Рьопке.