Президент України Володимир Зеленський заявив, що не бачив офіційно ніякого документа щодо «мирного плану» Китаю. Україна розраховує на підтримку української формули миру. Про це повідомив Зеленський під час спільного брифінгу з Мелоні, передає УНН.

«Міністр закордонних справ мені сказав, що відбулось неформальне спілкування, діалог з колегою ІЗ Китаю і дійсно сказав, що у них є ідея відповідного документу чи резолюції. Мені здається, що наш документ й наша «формула миру», яку ми запропонували і яку підтримала велика кількість держав вже і ми чекаємо, що підтримають наші ініціативи й 23 числа, коли буде засідання ООН. Мені важливо, щоб була одна позиція, але тим не менше офіційно документу ніякого я не бачив», - розповів Зеленський.

Він зазначив, що Україна зацікавлена, щоб всі держави були залучені до того, щоб закінчилася ця війна, і щоб була підтримана українська формула миру.

Франція та Китай домовилися працювати на мир в Україні. Головний радник лідера Китаю Сі Цзіньпіна Ван I заявив про підготовку мирного плану для врегулювання конфлікту.