На переговорах були присутні міністри закордонних та європейських справ, оборони та економіки Словаччини.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із урядовою делегацією Словаччини. Про це повідомляє прес-служба українського лідера у четвер, 8 грудня.

Вказано, що на переговорах були присутні міністр закордонних та європейських справ Словаччини Растислав Качер, міністр оборони Ярослав Надь та міністр економіки Карел Гірман.

Зеленський подякував міністрам за вагому підтримку України з боку Словаччини з перших днів повномасштабного вторгнення Росії. Він високо оцінив зусилля президента та уряду країни щодо консолідації міжнародної підтримки України, а також усіляке сприяння українцям, які прибули до Словаччини у пошуках притулку від війни.

"Ми вдячні за підтримку наших людей. Ми про це ніколи не забудемо", – наголосив Зеленський.

Він поінформував словацьких чиновників про наслідки масованих ракетних ударів Росії по об'єктах цивільної енергетичної інфраструктури та про допомогу, якої потребує Україна для відновлення енергопостачання.

Зеленський зазначив, що Україна очікує на визнання РФ державою-спонсором тероризму з боку країн – членів ЄС на національному рівні, як це нещодавно зробив Європарламент. Також було наголошено на важливості якнайшвидшого схвалення дев'ятого пакету санкцій ЄС щодо Росії.

Було обговорено напрями подальшої взаємодії зі Словаччиною з метою зміцнення обороноздатності України, підготовки українських військовослужбовців та підтримки розмінування деокупованих територій.

Окремо Зеленський подякував Словаччині за активну підтримку європейських та євроатлантичних прагнень нашої країни.

"Розраховуємо на сприяння Братислави у якнайшвидшому набутті Україною повноправного членства в ЄС", – зазначив президент.