Президент України відзначив, що Франція взяла шефство над звільненою від ворога Чернігівщиною, і подякував за допомогу.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до делегатів україно-французького форуму з питань стійкості і відновлення України. Про це повідомляє офіційний ТГ-канал президента.

"Під час україно-французького форуму зі стійкості та відновлення України розповів про наші потреби. Зосередився на кількох напрямках", – зазначив Зеленський.

Президент зазначив, що Франція взяла шефство над звільненою від ворога Чернігівщиною, і це перший з напрямів, про які йшлося.

"Перший – Чернігівська область нашої країни, регіон, шефство над яким Франція вже взяла. Частина роботи вже ведеться. Зокрема, Франція вже надала нам допомогу у відновленні мостів. Але і для Французької держави, і для французьких компаній є на порядок більше можливостей проектів, які потребують реалізації", – сказав президент України.

Другий напрям – благодійна робота.

"Сьогодні Фонд Олени Зеленської буде представлено у Франції, всі напрями роботи. Це освіта, охорона здоров'я та гуманітарна допомога. По кожному з цих напрямків можуть виявитися люди, громадські об'єднання та компанії Франції", – уточнив Зеленський.

Третій напрям найбільш масштабний – це економіка.

"І третє – економіка. Вже згадана мною Чернігівська область та всі інші регіони нашої країни потребують нової економічної основи життя", – сказав Зеленський.

Окремо президент зупинився на важливості об'єднання зусиль у боротьбі за перемогу і мир.

"Чим швидше і результативніше ми об'єднаємо міць України та Франції, тим більше виграємо від цього і тим надійнішим буде мир, який зможемо повернути Україні та всій Європі", – резюмував Зеленський.