Президент ввів санкції проти іранських та сирійських осіб – тих, хто допомагає російській агресії проти України.

 

Усі, хто підтримує агресію Росії у різних регіонах світу, можуть бути лише маргіналами. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні у суботу, 18 березня.

 

"Є нові санкції РНБО. Понад 400 осіб і компаній. Більшість із них – російські. Це ВПК держави-терориста. Але це також іранські та сирійські особи, ті, хто допомагає терору. Кожен такий санкційний крок ми ретельно опрацьовуємо", – сказав голова. держави.

 

Зеленський зазначив, що українські санкції – це частина глобального тиску на Росію.

 

"Всі, хто виробляє зброю для терору проти України, хто допомагає Росії розпалювати агресію, зокрема, поставляючи Шахеди, хто підтримує російську руйнацію міжнародного права, можуть бути лише маргіналами для світу. Це буде стосуватися не лише агресії проти українців, починаючи з Криму, а також для інших агресій Росії проти міжнародного порядку, зокрема й на території Сирії", – заявив президент.

 

Глава держави зазначив, що свого часу народ Сирії не отримав належного міжнародного захисту і це дало відчуття безкарності Кремлю та його спільникам.

 

"Міста Сирії російські бомби руйнували так само, як і наші міста. Саме в цій безкарності причина нинішньої агресивності Кремля", – сказав Зеленський.

 

Президент наголосив, що "коли український народ захистить себе, коли на нашій землі буде відновлено Статут ООН, справедливість, це дасть гарантії багатьом іншим частинам світу".