Нідерланди разом із Німеччиною та Данією збираються передати Україні близько 100 танків Leopard.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Києві, пише УНН.

"Ми вітаємо нещодавнє рішення Гааги передати нам ЗРК Patriot, і це для нас велика допомога і потужний внесок у танкову коаліцію, яку ми проговорювали: Нідерланди разом із партнерами, з Німеччиною, разом із партнерами з Данії готуються передати Україні біля 100 танків Leopard", - сказав Зеленський.

Як вказав Президент у соцмережах за підсумками переговорів, "сторони також обговорили сьогодні й інші збройні потреби нашої держави, нашого захисту України та всієї європейської спільноти від російського реваншизму". "Маємо спільне розуміння з Нідерландами того, що не може бути жодних табу щодо постачання та підтримки зброєю нашої армії, нашої України, тому що це підтримка і захист нашого суверенітету", - зазначив Зеленський.

Глава держави наголосив, що Нідерланди є одним із лідерів у військовій, фінансовій, гуманітарній сфері, юридичній допомозі Україні.

"Дякую тобі, Марку, і загалом Нідерландам за підтримку міжнародних ініціатив, зокрема української формули миру. Нідерланди готові бути лідером у відновленні справедливості, і це один із пунктів формули миру й одна з ключових передумов відновлення надійної безпеки України, Європи та всього вільного світу. Агресор повинен відповідати за агресію. Зокрема, усі вбивці, терористи й кати повинні бути притягнуті до відповідальності. І я впевнений, це буде", - вказав Зеленський.