Служба безпеки ліквідувала масштабну схему привласнення державних грошей, виділених на будівництво казарм для військових. До оборудки причетні колишній керівник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом, пише УНН з посиланням на Telegram СБУ.

Повідомляється, що два посадовці є організаторами механізму розкрадання понад 5 мільйонів гривень на будівництві казарм для військовослужбовців на території Миколаївського гарнізону, які виділили ще у 2017 році. За даними слідства, для реалізації оборудки керівник управління уклав декілька договорів з компанією на виконання ремонтно-будівельних робіт.

Згідно з підписаними документами підрядник мав здійснити капітальний ремонт покрівлі, інженерних мереж електропостачання, водопроводу та каналізації у житлових спорудах. Втім, як зазначає СБУ, відповідні роботи комерсанти виконали не в повному обсязі, а перераховані бюджетні гроші учасники схеми "вивели у тінь".

Казарми залишились непридатними для проживання військовослужбовців, що підтвердили будівельно-технічна та економічна експертизи. 

Під час обшуків у приміщеннях Головного управління майна та ресурсів Міноборони, яке наразі є правонаступником Головного квартирно-експлуатаційного управління, та за адресами проживання дев’ятьох фігурантів у Києві та Вінниці, правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію з доказами оборудки.

Наразі працівнику відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ повідомлено про підозру в зловживанні владою або службовим становищем. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників розкрадання грошей, виділених на оборону України, повідомили в СБУ.