В Україні арештовано активи начальника служби безпеки експрезидента-втікача Віктора Януковича на близько 50 млн грн. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора, пише УНН.

«У межах кримінального провадження за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, накладено арешт на майно начальника служби безпеки президента-втікача, який очолював цю службу упродовж 2008-2012 років. Арештовано його корпоративні права підприємства, готельний комплекс у Буковелі, земельні ділянки, автомобіль Mercedes-Benz GL 550, квартиру та паркомісця у місті Києві», - йдеться в повідомленні.

У СБУ повідомляють, що рішення суду стосується:

  • елітного готельного комплексу в Буковелі загальною площею понад 1,2 тис. кв. м;
  • квартири в центральному районі Києва загальною площею понад 200 кв. м;
  • двох паркомісць в столиці;
  • 5 земельних ділянок загальною площею понад 1 га, розташованих у столичному регіоні, а також в Ялті та Івано-Франківській області.

«Загальна вартість арештованих активів становить майже 50 млн грн», - інформує СБУ.

В Офісі Генпрокурора зазначили, що,  за даними слідства, під час збройної агресії пф поза офіційними пунктами пропуску фігурант справи покинув підконтрольну Україні територію і, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Донецької області та АР Крим, фінансував дії, вчинені з метою зміни меж території України та здійснював дії, спрямовані на пособництво державі-агресору.

Не пізніше грудня 2022 року він очолив охорону губернатора Ульяновської області рф та був разом з ним 26.12.2022 в тимчасово окупованому Маріуполі.

«За результатами проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено документи, що свідчать про його протиправну діяльність, чорнові записи, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, 13 одиниць різного виду зброї та 5611 набоїв до них», - ідеться в повідомленні.