Народному депутату від забороненої партії ОПЗЖ Олегу Волошину повідомлено про підозру у держзраді. Про це інформує Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Так, генеральним прокурором Андрієм Костіним складено повідомлення про підозру нардепу Волошину за фактами вчинення державної зради та нанесення умисного легкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 125 КК України).

За даними слідства, Волошин здійснював допомогу рф та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, він поширював висловлювання, спрямовані на створення в суспільстві проросійських настроїв. Визнавав правомірними та виправдовував створення на території України самопроголошених так званих “лнр/днр”.

Дії Волошина вчинені на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості України, її державній, економічній та інформаційній безпеці.

Також народний обранець підозрюється у тому, що він заподіяв умисне легке тілесне ушкодження активісту.

Слідством встановлено, що напередодні широкомасштабного вторгнення держави-агресора підозрюваний покинув територію України та на цей час перебуває в рф.

“Прокурорами Офісу Генерального прокурора вживаються заходи до повідомлення народному депутату України про підозру у порядку, визначеному діючим законодавством, обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, арешту майна. Наразі тривають обшуки за місцем проживання народного депутата України, його родичів та помічників”, – йдеться в повідомленні.

Голова фракції “Слуга народу” Давід Арахамія повідомив про позбавлення Верховною Радою депутатських мандатів Наталію Королевську, Юрія Солода та Олега Волошина від забороненої політичної партії ОПЗЖ у найближчому майбутньому.

Олег Волошин вирішив скласти повноваження, про що вже повідомив публічно.

Зазначимо, що нардеп жодного разу не з’явився у сесійній залі від початку повномасштабного вторгнення росії.