Гауляйтер міста Бердянська Запорізької області олександр сауленко отримав 15 років ув’язнення за співпрацю з окупантами - відповідне рішення ухвалив суд, передає УНН з посиланням на Службу безпеки України.

Зокрема, СБУ зібрала беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом очільника окупаційної адміністрації Бердянська олександра сауленка. За матеріалами української спецслужби суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.
Повідомляється, що ще до повномасштабного вторгнення він очолював місцевий осередок забороненої партії «союз лівих сил» і публічно висловлював свої проросійські погляди.

Після захоплення південного міста сауленко одним із перших підтримав загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Згодом увійшов до найближчого оточення зрадника сальдо, який у подальшому безпосередньо сприяв його призначенню керівником окупаційного органу.

На цій «посаді» він виконував завдання москви щодо «передачі» місцевих підприємств власникам російських монополій та переведення економіки міста під потреби країни-агресора.

Також колаборант брав активну участь в організації фейкового референдуму та проведенні «урочистих» заходів до «дня росії» на тимчасово захопленій території Бердянського району.

Крім того, він публічно підписав так званий «договір про співпрацю з урядом Тверської області».

На підставі зібраної СБУ доказової бази суд визнав ворожого поплічника винним за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 2 ст. 111 (державна зрада); ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Наразі гауляйтер перебуває на окупованій частині півдня України. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини перед Україною.