Збройні сили Тайваню розпочали масштабні військові навчання за участю бойових літаків і протичовнових кораблів з метою тренування їхніх можливостей у веденні спільних бойових дій, повідомляє УНН з посиланням на агентство CNA.

"Різні типи винищувачів і протичовнових літаків вилетіли з баз для участі в навчаннях після отримання наказів", - зазначається в повідомленні Тайбею.

У навчаннях візьмуть участь винищувачі F-16V, Mirage-2000 5, надзвукові винищувачі місцевого виробництва, літаки для морської розвідки й боротьби з підводними човнами P-3C, а також протичовнові гелікоптери S-70C і безпілотники.

Навчання триватимуть з 20 березня по 23 березня. Зазначається, що навчання стали відповіддю на тлі зростання напруженості в Тайванській протоці.

Як раніше писав УНН, група по роботі з Китаєм Розвідувального управління міністерства оборони США попередила, що США і Китай, ймовірно, вступають “у дедалі більш конфронтаційний період”. Це виявлятиметься по всьому спектру — у кожній сфері бойових дій, у всіх сферах дипломатії, інформації, економіки, торгівлі.