У Східній Палестині штату Огайо в США утворилася масштабна пожежа після того, як з рейок зійшов потяг із понад 100 вагонами, 20 з яких перевозили небезпечні речовини. Повідомляється, що у 10 вагонах перевозили безбарвний газ вінілхлорид, пише УНН з посиланням на CNN. 

Поїзд Norfolk Southern відправлявся з Медісона, штат Іллінойс, і прямував до міста Конвей, штат Пенсільванія, коли зійшов з рейок. Південна залізниця Норфолка заявила, що члени її команди були на місці події, і додала, що дії "координуються з федеральними, державними та місцевими установами".

Член правління Національної ради з безпеки на транспорті (NTSB) Майкл Грем повідомив, що пожежа ще є "активною" і невідомо, коли її зможуть погасити. Зазначається, що поки не підтверджено викид вінілхлориду в повітря. Грем зазначив, що один вагон випустив частину речовини через запобіжний випускний клапан. Державні екологічні чиновники кажуть, що не виявили шкідливих рівнів хімічної речовини в громаді.

"Агентство з охорони навколишнього середовища штату Огайо залишатиметься на місці, а повітряні монітори залишатимуться на місці стільки, скільки буде необхідно... Агентство з охорони навколишнього середовища штату Огайо встановило стримування, щоб допомогти обмежити будь-яку шкоду місцевим потокам і річкам від стоку води під час гасіння пожежі", - йдеться в заяві Агентства з охорони навколишнього середовища Огайо.

За словами представника агентства, спеціалісти працюватимуть з місцевими чиновниками та залізничною компанією, щоб "визначити характер і ступінь" будь-якого можливого забруднення, а також забезпечать заходи з очищення, щоб захистити здоров’я людей і навколишнє середовище.

Причину сходження з рейок наразі встановлюють. За словами слідчих, в поїзді були реєстратори зображення та даних. NTSB оголосило, що отримає попередній звіт про аварію протягом чотирьох-шести тижнів. Про постраждалих не повідомляється.

Крім цього, чиновники видали наказ про евакуацію межах милі від залізничного переїзду, для близько 5000 осіб відкрили укриття. Міський голова Східної Палестини заявив, що дві станції евакуації відкрилися для надання притулку мешканцям, про подію повідомили організацію Червоний Хрест.