Іран розробив крилату ракету з радіусом дії 1650 км. Про це заявив у п’ятницю командир Корпусу вартових революції, передає УНН із посиланням на Reuters.

Окремо Аміралі Хаджизаде, голова аерокосмічних сил Революційної гвардії, також говорив про часто повторювані погрози Ірану помститися за вбивство США високопоставленого іранського командувача, сказавши: «Ми прагнемо вбити (колишнього президента США Дональда) Трампа».

«Нашу крилату ракету з дальністю 1650 км додано до ракетного арсеналу Ісламської Республіки Іран», — сказав Хаджизаде державному телебаченню.

Телебачення передало, за його словами, перші кадри, на яких показана нова крилата ракета «Павех».

Хаджизаде сказав, що Іран не мав наміру вбивати «бідних солдатів», коли він завдав балістичної ракетної атаки на очолювані США сили в Іраку через кілька днів після того, як іранський військовий командир Касем Сулеймані був убитий під час удару безпілотника США в 2020 році в Багдаді.

"З Божою волею, ми хочемо вбити Трампа. (Колишнього держсекретаря Майка) Помпео... і військові командири, які віддали наказ (вбити Сулеймані), повинні бути вбиті", - сказав Хаджизаде в телевізійному інтерв'ю.

Нагадаємо

Іран розширив свою ракетну програму, зокрема свої балістичні ракети, всупереч спротиву з боку Сполучених Штатів і занепокоєнню з боку європейських країн. Тегеран стверджує, що програма є суто оборонною та має стримуючий характер.

Іран заявив, що постачав Москві безпілотники до війни в Україні. росія використовувала безпілотники для націлювання на електростанції та цивільну інфраструктуру.

У листопаді Пентагон заявив, що Сполучені Штати скептично ставляться до повідомлень, які цитують Хаджизаде про те, що Іран розробив гіперзвукову балістичну ракету.