Рівень смертності у столиці Китаю Пекіні перевищив рівень народжуваності у 2022 році, показали офіційні дані, внаслідок чого природний приріст населення вперше з 2003 року став негативним. Про це пише Сіньхуа, передає УНН.

Згідно з офіційною статистикою, опублікованою урядом Пекіна, рівень смертності в місті з населенням 21,84 мільйона осіб, одному з найгустонаселеніших міських центрів країни, зріс до 5,72 смертей на 1000 осіб, а рівень народжуваності впав до 5,67 народжень на 1000 осіб.

Скорочення населення Пекіна відповідало загальнонаціональним тенденціям: населення Китаю скоротилося минулого року вперше за шість десятиліть, чому сприяло зростання вартості життя, особливо у великих містах, що розрослися, таких як Пекін, слабке економічне зростання і зміна ставлення до виховання сім'ї.

Природний приріст населення Пекіна минулого року становив мінус 0,05 на 1000 осіб.

Дані були засновані на вибірковому опитуванні, яке розпочалося 1 листопада, згідно з виноскою у релізі, в якій не вказано, скільки часу зайняло опитування.

Рівень народжуваності в Китаї минулого року становив 6,77 народжень на 1000 осіб, що є найнижчим показником за всю історію спостережень, а рівень смертності в країні, найвищий з 1974 року, становив 7,37 смертей на 1000 осіб.

Стурбовані скороченням населення Китаю, політичні радники уряду висунули понад 20 рекомендацій щодо підвищення народжуваності.