Міноборони РФ вирішило нагородити медалями льотчиків Су-27, незважаючи на те, що з дроном вони так і не вступили в контакт.

 

Глава міноборони РФ Сергій Шойгу в середу, 22 березня, вручив льотчикам літаків Су-27 так звані "ордени Мужності" за збитий американський безпілотник. Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

 

У повідомленні сказано, що Шойгу під час засідання колегії міністерства "вручив військовослужбовцям... медалі Золота Зірка та ордени Мужності".

 

Зазначимо, міноборони РФ стверджувало, що 14 березня засоби контролю ВКС РФ зафіксували політ американського безпілотника MQ-9" в районі АР Крим. Російська сторона також заявила про "порушення меж району тимчасового режиму використання повітряного простору".

 

У Росії також запевняли, що безпілотник "внаслідок різкого маневрування перейшов у некерований політ із втратою висоти та зіткнувся з водною поверхнею", а самі винищувачі РФ "не застосовували бортове озброєння" і нібито "не вступили в контакт" із БПЛА.

 

У США заявили, що один із двох російських літаків Су-27, піднятих на перехоплення MQ-9, пошкодив гвинт американського безпілотника. Це призвело до фактичної втрати контролю над ним операторами, які вирішили направити апарат у води Чорного моря.