Збереження росією обличчя є найгіршим сценарієм завершення війни проти України. Про це в ефірі RMF FM заявив заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський, передає УНН.

"Для агресора вийти з цього конфлікту зі збереженим обличчям було б найгіршим сценарієм, не тільки з точки зору нашої безпеки, але й у глобальному масштабі. Це показало б потенційним учасникам такої агресії, що вона просто окупається" – наголосив він.

На думку Яблонського, умовою будь-якого тривалого миру в Європі є те, що Україна повинна вигнати росію зі своїх територій.

Представник МЗС підкреслив, що мета Польщі полягає в тому, щоб росія вийшла з цієї війни переможеною, розгубленою і була притягнута до відповідальності.

За його оцінкою, росія дотримується в цій агресії тих же принципів, що і під час Другої світової війни.

Він також вважає за необхідне посилити санкції проти росії.

"Ми вже давно говоримо про те, що санкції повинні бути максимально жорсткими, не тільки поширюватися на якомога більше сфер, але й бути герметичними. Сьогодні це один з головних викликів", – заявив Яблонський.

Він наголошує, що сьогодні росія використовує старе обладнання зі складів, якого дуже багато, і воно все ще надзвичайно небезпечне.

“Уявіть, що сталося б, якби росія мала постійний доступ до технологій. Ми перекрили цей доступ або, принаймні, сильно обмежили його", – додав він.