Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу повідомив, що завтра, 14 лютого, під час чергового "Рамштайну" та засідання міністрів оборони Альянсу, на яких буде присутній міністр оборони Олексій Резніков, будуть обговорюватися нагальні потреби України на полі бою. Він заявив, що росія готує нові наступальні дії в країні, тому військову допомогу потрібно надати якнайшвидше, передає кореспондент УНН. 

Столтенберг повідомив, що цього тижня міністри оборони НАТО зустрінуться у "важливий момент для трансатлантичної безпеки", щоб ухвалити рішення щодо посилення захисту важливої підводної інфраструктури, а також зміцнення підтримки України. За його словами, під час зустрічей будуть вирішені нагальні потреби Києва в озброєнні для протидії російській агресії.

"Зрозуміло, що ми перебуваємо в гонці логістики. Ключові засоби, як-от боєприпаси, паливно-мастильні матеріали та запчастини, мають надійти в Україну, перш ніж росія зможе побачити ініціативу на полі бою. Швидкість врятує життя", - сказав він.

Окрім цього, він наголосив, що російський диктатор володимир путін не готовий до припинення війни в Україні.

"путін не готується до цього, він починає нові наступальні дії, тому ми повинні забезпечити Україну тим, що їй потрібно для перемоги та досягнення стійкого миру... Якщо путін переможе в Україні, послання йому та іншим авторитарним режимам полягає в тому, що сила винагороджується. Це зробило б світ небезпечнішим, а всіх нас - уразливішими", - вкотре зазначив Генсек.