Глава Китаю Сі Цзіньпін запросив російського президента володимира путіна до Китаю у 2023 році, повідомляють росЗМІ, пише УНН.

Як повідомив глава КНР, у 2023 році в країні відбудеться третій міжнародний форум у межах "Одного поясу – одного шляху".

"Я вчора запросив президента путіна у зручний для нього час цього року відвідати Китай з візитом, оскільки цього року в Китаї відбудеться третій міжнародний форум у межах "Одного поясу – одного шляху". У попередніх двох форумах президент путін взяв участь", - цитує главу Китаю російське держагентство.

Сі Цзіньпінь розповів про форум під час зустрічі з російським прем'єр-міністром михайлом мішустіним, якого китайський лідер також запросив до країни.

Проект "Один пояс - один шлях" керівництво Китаю задумало ще в 2013 році для економічного партнерства з Близьким Сходом та Європою, щоб реалізувати два великі проекти - сухопутний "Економічний пояс Шовкового шляху" та "Морський шлях XXI століття". Наразі проект охоплює 78 країн в Азії, Африці та Європі, за його допомогою Китай має намір виходити на нові ринки та розширювати свій вплив.