За словами глави уряду Німеччини Олафа Шольца, війна в Україні може забрати багато часу, а мир неможливий без виведення російських військ, пише УНН з посиланням на DW.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не очікує, що вторгнення росії в Україну закінчиться найближчим часом, оскільки мир неможливий без виведення російських військ.

"Ми маємо бути готові до того, що це (війна - ред.) може зайняти багато часу. Навіть коли війна закінчиться, все відразу не стане нормальним. Але ми також не повинні припиняти наші зусилля щодо її припинення. президент росії володимир путін не повинен виграти війну. Кордони не повинні порушуватися силою", - сказав канцлер.

Шольц також заявив, що не вірить у концепцію зміни режиму, подібного до путінського, за допомогою застосування сили ззовні. За словами канцлера, президент США Джо Байден сказав, що Білий дім не розглядає такий варіант. "Я підтримую американського президента в цій ідеї", - наголосив Шольц. І додав, що навіть після закінчення війни її наслідки ще довго відчуватимуться, а Україні буде потрібно довге відновлення.