Запевнення кремлівського режиму у тому, що він веде "проксі-війну" із Заходом, є брехнею, зазначає Нед Прайс.

Росія не воює ні зі США, ні з НАТО. Вона проводить нічим не спровоковане незаконне вторгнення в Україну. Про це повідомив представник Держдепартаменту США Нед Прайс в інтерв'ю Медузу.

"Хай хоч що там говориять у Москві, але останнім часом ми від них чули багато брехні, це ніяка не "проксі-війна". Росія не воює ні зі США, ні з НАТО. Росія проводить нічим не спровоковане, незаконне вторгнення в Україну – суверенну сусідню країну. Україна не зробила абсолютно нічого, щоб заслужити таку агресію проти себе", – наголосив він.

За його словами, на інші країни світу, зокрема США, а також десятки їхніх партнерів покладено обов'язок допомагати Україні захищатися.

"Саме цим ми й займаємося: ми передали Україні оборонне озброєння більш як на 20 мільярдів доларів. Це саме те, що потрібно українцям для протистояння російському вторгненню та стримування спроб агресора захопити нові території України", – зазначив Прайс.

Представник Держдепу додав, що українці чудово продемонстрували не лише свою рішучість, а й ефективність стратегії.

Зокрема, він вважає, що ЗСУ не лише успішно відбивають російські атаки, а й проводять контрнаступи і відвойовують території, які російські сили намагалися вивести з-під їхнього контролю.