росія та Китай не створюють військового союзу і нічого не приховують у плані свого військового співробітництва, заявив володимир путін у неділю в інтерв'ю державному телебаченню, повідомляють інформаційні агенції, передає УНН.

«Жодного військового союзу з Китаєм ми не створюємо», — цитують путіна росЗМІ. «Так, ми маємо співпрацю у сфері військово-технічної взаємодії. Ми цього не приховуємо. Все прозоро, немає нічого секретного».

путін вчергове дорікнув західним державам, які намагаються сформувати більш глобальні союзи, звинувативши Сполучені Штати та Організацію Північноатлантичного договору у тому, що вони почали будувати нову «вісь», яка має деяку схожість з альянсом Німеччини, Італії та Японії під час Другої світової війни.

«Ось чому західні аналітики... говорять про те, що Захід починає будувати нову вісь, подібну до тієї, що була створена в 1930-і роки фашистськими режимами Німеччини та Італії та мілітаристської Японії», — сказав путін.

Президент США Байден заявив, що зближення росії та Китаю "сильно перебільшено", а якщо хтось і формує успішні альянси в сучасному світі, так це США.