Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном висловив готовність відправити до Києва "військові штучки", повідомило джерело The Times of Israel, знайоме з розмовою політиків. При цьому він наголосив, що не може зайти надто далеко, не спровокувавши росію, передає УНН.

У канцелярії прем’єр-міністра відмовилися коментувати розмову.

На брифінгу з журналістами Нетаньягу сказав лише те, що "я пояснив нашу політику. Він добре розуміється на цьому питанні".

Нетаньягу також не став говорити про майбутню поїздку міністра закордонних справ Елі Коена до Києва.

Він сказав Макрону, що "ще зарано думати про посередництво". Він пояснив, що не наполягатиме на своїй ролі посередника між росією та Україною, доки росія, Україна та США не попросять його про це.

На сьогоднішній день Ізраїль надав гуманітарну та економічну допомогу Україні, а також публічно засудив Москву, але не направив оборонної чи наступальної зброї, побоюючись, що цей крок розірве його зв'язки з Москвою.

Візит Нетаньяху до Парижа відбувся на тлі звинувачень Ірану в причетності до вибуху на його заводі зброї в Ісфахані. 

Його поїздка знаменує собою його перший закордонний візит з того часу, як він повернувся до влади менше двох місяців тому, заявивши, що однією з його основних цілей було завадити прагненню Ірану стати ядерною державою.