Російський диктатор володимир путін у коментарі журналістам заявив, що, якщо Заходу вдасться розвалити російську федерацію, то “російський народ не зможе зберегтися як єдине ціле. Він розпадеться на окремі регіональні ідентичності”, пише УНН з посиланням на росЗМІ.

На думку путіна, ті регіональні ідентичності, “які сформуються в уламках росії, згодом зможуть прийняти “у так звану сім'ю цивілізованих народів, але тільки щоб поставити під контроль Заходу”.

“Якщо ми підемо цим шляхом (розпаду росії — ред.), я думаю, що долі дуже багатьох народів росії й перш за все, звісно, російського народу (в оригіналі - русского народа - ред.) можуть кардинально змінитися, просто кардинальним чином”, — сказав Путін.

На його думку, замість російського народу виникнуть “московити, уральці та інші”.

“У них одна мета — розкасувати колишній Радянський Союз і його основну частину — російську федерацію… Якщо це станеться, то “вони (Захід — ред.) візьмуть нас у так звану родину цивілізованих народів, але тільки окремо, кожну частину окремо. Для чого? Для того щоб зневажати ці частини та поставити під свій контроль”, – додав він.