При цьому Європейський Союз готовий продовжувати збільшувати фінансову та військову підтримку України.

Європейський союз майже вичерпав межу санкцій проти Росії. Тому країнам ЄС слід зосередитись на фінансовій та військовій підтримці України. Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель в інтерв'ю Euractiv.

"З погляду санкцій залишається зробити небагато, але ми можемо продовжувати збільшувати фінансову та військову підтримку України. Було б дивно, що за рік після початку вторгнення залишиться набагато більше варіантів", - сказав він.

Глава дипломатії ЄС зазначив, що за операції на полі бою відповідальна Україна, проте відповідальність Європи полягає у "підтримці, наданні зброї та боєприпасів".

За словами Борреля, головним пріоритетом у підтримці залишаються боєприпаси. Виділення двох мільярдів євро допомогло б швидко вирішити проблему, вважає дипломат. При цьому він не виключає, що в системі спільних закупівель ЄС міг би придбати для України та інше озброєння.

"Сьогодні ми маємо війну на виснаження, завтра у нас може бути війна на переміщення, і тоді рівень витрат або споживання боєприпасів буде меншим - ми адаптуємося до ситуації, що постійно змінюється", - підкреслив дипломат.